Украйна след референдума в Крим

Три текста на анализатори от ЕСВП по ситуацията след референдума в Крим

Украйна след референдума в Крим

В речта си пред руския парламент от вчера, руският президент Владимир Путин обяви, че Русия ще присъедини Крим – тоест, ще предприеме заграбване на земя, невиждано в Европа от края на Втората световна война. Той заяви, че Русия няма планове да разделя останалата част от Украйна, но в същото време подчерта, че възприема новото правителство в Киев като представляващо западно ориентирани екстремистки групи, които са завзели властта чрез незаконен преврат.

Трима от експертите на ЕСВП анализират ситуацията и усложненията, които могат да произтекат. Кадри Лийк анализира политиката на Путин в Крим и неговия призив за нов европейски ред, който беше деклариран не само чрез действията му, а и директно в речта му от вчера. Яна Кобзова, която наскоро се завърна от Киев и Харков, описва ситуацията в Украйна и очертава начините, с които Западът може да помогне. Накрая, Щефан Майстеранализира настоящия и възможния отговор на ЕС в ситуацията, както и възгледите на Германия в този контекст.

Click on the button to load the content from www.mixcloud.com.

Load content

PGlmcmFtZSBmcmFtZWJvcmRlcj0iMCIgaGVpZ2h0PSIxODAiIHNyYz0iaHR0cDovL3d3dy5taXhjbG91ZC5jb20vd2lkZ2V0L2lmcmFtZS8/ZmVlZD1odHRwJTNBJTJGJTJGd3d3Lm1peGNsb3VkLmNvbSUyRkVDRlIlMkZ1a3JhaW5lLWFmdGVyLXRoZS1jcmltZWEtcmVmZXJlbmR1bSUyRiYjMDM4O2VtYmVkX3V1aWQ9NzQ1Y2VjYWUtMjM3NC00ZTVhLThkMzUtY2MxMTYxMjY1MzJiJiMwMzg7cmVwbGFjZT0wJiMwMzg7aGlkZV9jb3Zlcj0xJiMwMzg7ZW1iZWRfdHlwZT13aWRnZXRfc3RhbmRhcmQmIzAzODtoaWRlX3RyYWNrbGlzdD0xIiB3aWR0aD0iNjYwIj48L2lmcmFtZT48L3A+

 

 

Ukraine after the Crimea referendum by Ecfr on Mixcloud

 

Европейският съвет за външна политика не заема колективни позиции. Този коментар, както всички публикации на ЕСВП, представя само авторовото мнение.