Наративи и реалности: Русия и Западът в спор за умовете и сърцата

Кръглата маса ще очертае с помощта на експерти начините, по които информацията се разпространява и по които популярните разкази се оформят в Русия и на Запад, както и ролята на държавата, политическите лидери, експертите и медиите в тези процеси.

Гости

Даниел Митов, министър на външните работи, България

Питър Померанцев, анализатор, институт „Легатум“ (Великобритания)                                   

Йован Теокаревич, факултет за политически науки, Белградски университет (Сърбия)

Кънчо Стойчев, социолог, „Галъп Интърнашънъл“ (България)

Иван Бедров, отговорен редактор, Club Z (България)

Модерирано от

Весела Чернева, Директор на Софийския офис на ЕСВП (България)

Моля, регистрирайте се на [email protected]

Европейският съвет за външна политика – София, с подкрепата на Европейския фонд за демокрация, има удоволствието да ви покани на международна кръгла маса „Наративи и реалности: Русия и Западът в спор за умовете и сърцата“. Събитието ще се проведе в София на 9 юни 2016 (четвъртък) в хотел Радисън, София, а сред потвърдилите панелисти са министърът на външните работи Даниел Митов и известният журналист и писател Питър Померанцев.

Анексирането на Крим и нарушаването на международните споразумения от страна на Русия предизвика налагане на санкции срещу нея, последвани от руски контра-санкции и засилващ се анти-западен политически дискурс. В резултат на това недоверие и неразбирателства се оформи спор за сърцата и умовете на хората в Европа и Русия, а различните наративи и информация се превърнаха в ключов инструмент за пропаганда.

По време на кръглата маса ще очертаем с помощта на експерти начините, по които информацията се разпространява и по които популярните разкази се оформят в Русия и на Запад, както и ролята на държавата, политическите лидери, експертите и медиите в тези процеси.

Дневник

БНР

Mediapoll

Blitz.bg

Novinite

Armymedia