Медийна закуска на тема „Президентските избори в САЩ“

ЕСВП организира медийна закуска на тема „Президентските избори в САЩ“ с Джеръми Шапиро, директор „Анализи“ в ЕСВП на 4 ноември, петък, от 11:00 в офиса на ЕСВП – София. Събитието е затворено.

В навечерието на президентските избори в САЩ, ЕСВП организира работна закуска с журналисти. На нея, заедно с Джеръми Шапиро, директор „Анализи“ в ЕСВП (по скайп от Лондон), ще поговорим за изборите за президент в САЩ, за двата възможни варианта за победител и как всеки от тях ще повлияе на външнополитическите отношения на Америка.

Преди да стане директор „Анализи“ в ЕСВП, Джеръми Шапиро е бил сътрудник в американския институт „Брукингс“, където редактира блога „Ред от хаоса“ към външнополитическата програма на организацията. Преди това той е бил член на политическия кабинет в Държавния департамент на САЩ, където съветва държавния секретар по политиката на САЩ в Северна Африка и Близкия Изток. 

Сред последните публикации на Джеръми са „Страх и омраза по пътя към американските избори“ и „Ежедневното и екзистенциалното: какво предизвикателство са Клинтън и Тръмп за трансатлантическите отношения“.

Софийският офис на Европейския съвет за външна политика (ЕСВП) стартира поредицата медийни закуски в тесен неформален кръг по повод конкретно външнополитическо събитие през 2015 г. Целта на този формат събития е да събира различни представители на български медии с гост анализатор, експерт по конкретната тема, с когото да се коментират външнополитическия контекст, причините и следствията от въпросното събитие. Вярваме, че като клон на организация със седем представителства в европейски столици и 30 външнополитически анализатори, бихме били полезни с анализ по горещи теми.